Da li ste srecni u skoli ?

Da
Ne
Neopredeljen

Uspesi

PREDLOZI UČENIKA
OŠ “VUK KARADŽIĆ”
ĆUPRIJA


Dana 22.XII.2006. godine, otvoreno je ”Djačko sanduče”, u prisustvu učenika “učeničkog parlamenta”, dežurnih nastavnika – Olivere Stojanović, Sladjane Stojanović i psihologa, Ljiljane Arandjelović.
Mišljenja naših učenika starijih razreda su sledeća:
1.Ubedljivo najviše predloga ima, da se u školi >> uvedu uniforme <<
2.Da se dobije >> školski policajac <<
3.Da se postave >> reflektori na sportskom terenu <<
4.Da se sredi >> sanitarni čvor << i da imaju >> toplu vodu <<
5.Da se postavi >> ozvučenje <<
6.Da se sredi >> kabinet hemije <<
7.Da se organizuju povremene >> žurke << i da se u trpezariji, po nekad, >> prikazuje film <<
8.Da se pohvali nastavnik >> Nenad Stojanović <<
9.Da se sređuju učionice: - postave civiluci
- postave zavese (zbog velikih vrućina leti)
- postave nove table
- računari
- zamene klupe
10.Da se sredi školsko dvorište: - postavi fontana
- betonira ulaz kod kapije
11.Da se >> nastavnicima poveća plata << kako bi bili srećni, zadovoljni i bolje raspoloženi
12.Da se povremeno organizuju >> sastanci sa učiteljicama i razrednim starešinama <<
13.>> Da pojedini nastavnici ne vredjaju učenike i da se prema njima pristojno ponašaju <<


P.S. - >> PREDLOG “UČENIČKOG PARLAMENTA” <<

Da se u svakoj učionici postave “pravila ponašanja učenika” i da se o njima priča na časovima odeljenskih zajednica.


Direktoru šumskog gazdinstva – Vladi Stoičkovu

U ime Učeničkog Parlamenta O.Š. “Vuk Karadžić”, zahvaljujemo se šumskom gazdinstvu, tj. Srbija šumama na dobroj volji, razumevanju i humanosti, koju ste pokazali ove godine, kao i ranijih godina, ispoštujući molbu Učeničkog Parlamenta da nam poklone 30 sadnica četinara. To je za nas učenike razglog da budemo srećni, jer naše okruženje, školsko dvorište, dobija na svojoj lepoti i našem prijatnom boravku u školskom okruženju.
Ovo je prva uspešna akcija Učeničkog Parlamenta, te Vam se još jednom zahvaljujemo, jer ste izmamili osmehe na našim licima.
I još jednom, veliko hvala Srbija šumama, generalnom direktoru – Vladi Stoičkovu, i svim ljudima, koji tamo rade.

 

UČENIČKI PARLAMENT


Zaključak UČENIČKOG PARLAMENTA O.Š. “Vuk Karadžić”

Obrazloženje – Povodom nemilog događaja koji se sinoć dogodio u našoj školi, oko 17h, kojom prilikom je dežurni učenik, Petar Miletić, fizički bio napadnut od strane građanina Miroslava Boroveckog, zadobivši tom prilikom telesne povrede i psihičku traumu, učenički parlament ulaže PROTEST i zahteva da od gore navedenih institucija preduzmu odgovarajuće korake i preduzmu odgovarajuće mere na suzbijanju ovakvih, sve učestalijih, pojava, a u okviru inicijative Ministarstva prosvete i sporta BEZBEDNOST DECE U ŠKOLI.
Učenički parlament je za oktobar mesec, u svojoj dominaciji rada, predvideo akciju “Učionica – škola bez nasilništva” - 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja.
Naša škola, i mi sami učenici, već duže vreme trudimo se da raznim dopisima i akcijama dobijemo najzad SKOLSKOG POLICAJCA, a što je inicijativa i samog Ministarstva prosvete. Isti problem dostavljen je pisanim dopisom, a od strane direktora škole OUP Ćuprija, akcijom Učeničkog parlamenta, prilikom obeležavanja Dečje nedelje i posete predsedniku Opštine, kao i akcijom prezentacije, u okviru GV – 5 i posete učenika OUP Ćuprija.
Obzirom na sve naše APELE, a i povodom događaja koji se, 9. oktobra, dogodio u našoj školi, napred navedene institucije bi trebalo da imaju sluha i razumevanja i preduzmu odgovarajuće mere, shodno svojim ovlašćenjima.
Unapred se zahvaljujemo.

 

S poštovanjem,

Učenički parlament Psiholog škole
Ivana Alanović Lj. Aranđelović


U Ćupriji,
10.10.2006. godine


PARLAMENT NA DELU


Za učenike O.Š. “Vuk Karadžić”, iz Ćuprije, njihovi nastavnici s' ponosom i zadovoljstvom vole da kažu “kada uče zaista uče, pa i postižu zavidne rezultate, a kada slave, oni zaista umeju i da se raduju i da se vesele”.
Tako je veselo i svakog novembra, kada članovi mnogobrojnih školskih sekcija, koje tokom čitave godine vredno rade, povodom “Dana škole” priređuju šaroliku i zabavnu priredbu za sve učenike i osoblje škole, ali i za meštane Ćuprije. Opštem veselju na prošloj proslavi “Dana škole” pridružili su se i naši uspešni sportisti u karateu i to učenici sa više zlatnih medalja osvojenih na evropskom takmičenju, uspešni šahisti – vlasnici brojnih zlatnih medalja, svetski prvaci u hip-hopu, fudbaleri, gimnastičari ...


Naši učenici su, takođe, veoma uspešni na polju muzike, gde učestvuju na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Osim vannastavnih aktivnosti, učenici ove škole znaju kada i koliko treba da uče, pa su tako ušli u enciklopediju najboljih učenika osnovnih škola Srbije, za 2005. godinu - “Oni dolaze” - .

   


U našoj školi postoji i radi Đački parlament, čija je jedna od akcija bila novogodišnje takmičenje, u kome se birala najveselija učionica. Tom prilikom dobili smo novog učenika trećeg razreda – Deda Mraza, koga su deca napravila od balona.
Školsku slavu – Svetog Savu, proslavili smo i u matičnoj školi i u područnim odeljenjima. Najveselije je bilo u vlaškom selu Batincu, gde su deca u autentičnim nošnjama i dočaravajući ambijent starih vlaških domova i običaja – posela, predstavila život u jednom ovako karakteričnom okruženju.


Pohvalićemo se još jednom lepom akcijom Đačkog parlamenta, i to povodom proslave Dana Ljubavi. Svi učenici su tog dana došli u školu u crvenoj garderobi, na vratima svake učionice lepili su srca, a svojim nastavnicima, u znak pažnje, poklonili su po jedan simboličan poklon. Za učenike sedmog i osmog razreda, psiholog škole je u saradnji sa “Savetovalištem za mlade”, održao radionicu “Ljubav i zaljubljenost”.
Na kraju, koristimo priliku da pozovemo na saradnju i druženje, učenike svih škola, u kojima je osnovan - Đački Parlament - .

 

Naši Prijatelji:

© Agencija Autentik            Ukupno 8041   Danas 7   Juče 4
Zbog tehničkih okolnosti sajt je rađen u Latinici !